6 Eylül 2007

post şekilcilik

böyle olurdu hep. oyuna başlamadan karakter yaratmanızı isteyen oyunlarda, öncelikle ve özellikle rpg'lerde. karakterin kadın mı erkek mi, insan mı elf mi, thief mi barbar mı olduğunu düşünene kadar, saatlerimi harcamış olduğumu fark ederdim. hatta çabuk sıkılan bir adam olarak, çoğu rpg'de, oyunu oynadığım süreden daha çoğunu o karakter yaratma ekranında geçirdiğimi bilirim (post yapısalcı bir bakış açısı, karakter yaratma ekranının da oyuna dahil olduğu, hatta oyundan daha çok "oyun" olduğunu söyleyecektir sanki).

"bir kış gecesi eğer bir yolcu"da da böyle mi olacak bilmiyorum. bildiğim şey, durmaksızın "şablon" değiştirdiğim. ne kadar çirkin bir kelime değil mi şablon? her neyse, belki her "gönderi"m için başka bir şarbon kullanırım. daha ilk yazım üstüne gelen "ayyyy, çok post modern olmuş" tespitine de ihanet etmemiş olurum böylece.

okurun kafası karışmamalı. şekil her şeydir.

7 yorum:

ikinehir dedi ki...

ben bilogır olalı bi yıldan fazla oldu da noldu, şablon değiştiriyorum hala, her fırsatta. şablon çirkin bi kelime evet. ş'yi ben hep ince ince i'lerle ü'lerle yakıştırmışımdır şahsen. neyse şablon değiştirmek iyidir. zamanla html denen şeyin içine de girersen iyice kaybolursun. demek istediğim "ben de sık sık şablon değiştiriyorum" iken bu kadar şey söylemiş olmam ne ilginç.

hoşgeldiniz mister buendia, sefalar getirdiniz.

inesis. dedi ki...

sevgili n. ,ilk yorumu sizden duymak ne kadar hoş. ilk oldunuz, son olmayın, ricediyorum. kendinizden verdiğiniz bu güzide örnekle, anormal olmadığımı söylediniz. sağolun. blog'unuzu ilgiyle izliyorum. şarbonunuzu değiştirin. günde üç öğün.

Adsız dedi ki...

çok gizemliydin...ben o halini de sevmiş idim.

ben de hiç sims oynayamadım...çok güzel evler yapıp, içine bi aile yerleştirir sonra ya oyunu kapatır ya yeni bi eve geçerdim..
hayat zor sanki...dedim makineye ben bu sayfayı sık kullanırım bundan böyle...çok sıkı takipçinim mehmet kentel =)

Preguntando caminamos dedi ki...

karakterimi seçmekte ben de çok zaman harcamışımdır. civilization'da hangi milleti seçeceğini bilememek hali gibi.
bu arada buendia yakıştırması nedir? marquez'den midir?

ikinehir dedi ki...

yer: macondo yazıyorsa eğer, buendia'dan başka ne olabilir ki kişi, sorarım size sayın serpinti. tabi ki marquez, cien anos de soledad.

Adsız dedi ki...

şeklin önemini sık şablon değişikliklerinden dem vurarak vurgulaman çok ilginç, bu şeklin içeriğini oluşturmak ve post-moderniteye bağlılık adına da bilindiği sanılan kavramları sürekli yeniden tanımlamaya soyunacağını umuyorum.

neoxolmis dedi ki...

html öğrenmeye iten tek şey şu blog kodları oldu. şablonlar güzel ya çeşit çeşit. şekil herşey değil bence ama dikkat çektiği su götürmez bi gerçek..